Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

16.01.2017

Сигнальний одяг: особливості вибору

signal2.jpgБезпека на робочому місці повинна бути основним пріоритетом для керівників будь-яких підприємств. Найбільше це стосується напрямів діяльності, що відрізняються підвищеною вірогідністю травматизму. Йдеться про виконання роботи в темний час доби, при поганій погоді або в безпосередній близькості від рухомих транспортних засобів або функціонуючих механізмів.

Необхідний рівень безпеки в подібних умовах забезпечує сигнальний спецодяг, призначений для полегшення ідентифікації працюючого персоналу. Він виготовляється з флуоресцентних матеріалів, або з використанням спеціальних світловідбивних вставок, розміщених на одязі певним способом.

Ефект віддзеркалення світла досягається за допомогою дрібних вкраплень, так званих блискіток. За рахунок різноспрямованих площин вони відбивають падаюче світло на всі боки, що дозволяє помітити людину в сигнальному спецодязі практично під будь-яким кутом огляду. Світловідбиваючі смуги повинні зберігати свої властивості при інтенсивній експлуатації в різних погодних умовах.

СФЕРИ ЗАСТОСУВАННЯ СИГНАЛЬНОГО СПЕЦОДЯГУ


На підприємствах цілого ряду напрямків діяльності сигнальний одяг входить в список обов'язкових елементів екіпіровки. Перелічимо деякі з таких напрямків:

  • Підприємства різних видів транспорту (авіаційний, автомобільний, морський, залізничний) - технічне обслуговування, координація руху, перевезення, вантажно-розвантажувальні заходи.
  • Будівельні організації - організація і проведення будівельно-монтажних робіт.
  • Дорожні служби - обслуговування, ремонт та експлуатація дорожнього полотна і об'єктів інфраструктури.
  • Підрозділи ДАІ, ППС, поліції, МНС, екстрені і аварійні бригади - патрулювання, виконання оперативних завдань, ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій.
  • Відділи і служби комунального господарства - здійснення робіт по обслуговуванню та благоустрою знаходяться в зоні відповідальності територій і об'єктів.

КЛАСИ ЗАХИСТУ СИГНАЛЬНОГО ОДЯГУ

Залежно від передбачуваних умов використання, сигнальний одяг підрозділяється на три спеціальні класу захисту. При створенні класифікації враховувалася необхідна площа фонового (сигнального) (ФМ) і світлоповертального матеріалу (СМ).

  1. Перший клас. Повинна забезпечуватися видимість малорухомих об'єктів (службовці торговельних центрів, працівники комунальних служб, персонал будівельних майданчиків та ін.). Площа ФМ - 0,14 кв. м., площа СМ - 0,1 кв. м.
  2. Другий клас. Видимість забезпечується при роботі в умовах підвищеного ризику або високій швидкості руху (ППС, ДАІ, наземні авіаційні і залізничні підрозділи технічного обслуговування, транспортні служби підприємств, супровід вантажів). Площа ФМ - 0,5 кв. м., площа СМ - 0,13 кв. м.
  3. Третій клас. Забезпечення видимості всіх частин тіла з великих відстаней в умовах високого ризику (підрозділу з обслуговування доріг, служби порятунку, аварійні бригади, швидка медична допомога, МНС). Площа ФМ - 0,8 кв. м., площа СМ - 0,2 кв. м.


Компанія OZON пропонує широкий асортимент сигнального спецодягу, розрахованого на професійне використання в різних галузях господарювання. У нього входять жилети, куртки, костюми та комбінезони, включаючи популярні моделі для роботи в умовах низьких температур.

Вся продукція відрізняється високою якістю виготовлення, міцними і надійними матеріалами, стійкістю до механічних впливів і санітарної обробки, тривалим експлуатаційним терміном, зручністю носіння і простотою догляду.


Ми працюємо з Брендами

x
OK