Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

30.11.2016

Костюм зварника: матеріали та конструктивні особливості


kostum-svarshika2.jpgРобота зварника справедливо вважається діяльністю з підвищеною небезпекою для життя, тому і спецодяг зварника повинен відповідати більш високим вимогам безпеки. При виборі одягу для зварювальних робіт необхідно брати до уваги цілий ряд негативних факторів, які можуть безпосередньо вплинути на робочий процес:

  • іскри, окалини і краплі розплавленого металу;
  • вплив високої температури зварювальної дуги;
  • значний вміст пилу і шкідливих газів на робочому майданчику;
  • іонізуюче випромінювання;
  • підвищена концентрація шумів на навколишній території.

Матеріали для костюма зварника


Костюм зварника може виготовлятися тільки з термостійких матеріалів, при цьому, як правило, застосовуються натуральні тканини: бавовна, льон або їх комбінації. Для надання тканини необхідної вогнестійкості використовується кілька способів:

  • Обробка тканини спеціальними речовинами, реакція яких на температуру горіння обмежується їх безпечним розщепленням. При цьому процесі виділяється досить мала кількість негорючих газів, які не становлять небезпеки з точки зору можливого загоряння.
  • Формування на тканині не схильної до горіння плівки, яка запобігає контакту волокон матеріалу з навколишнім повітрям.
  • Хімічне перетворення функціональних груп волокон з метою надання поліпшеної стійкості макромолекулярним ланцюгам при інтенсивному термічному впливі на тканину.
  • Можливе комбінування двох і більше перерахованих способів.

Конструктивні особливості та різновиди спецодягу зварника


1. Костюм зварювальника брезентовий.
Костюм характеризується надійним захистом при проведенні зварювальних робіт і тривалим терміном експлуатації. Конструкція виробу посилена спеціальними накладками в області ліктів, колін і на леях брюк.

2. Костюм зварника спилковий.
При виготовленні використовується комбінація двох матеріалів: спилок (шар натуральної шкіри) і просочений брезент. Костюм відрізняється високою стійкістю до термічного впливу зварювальної дуги, іскрам і бризкам розплавленого металу.

3. Костюм зварювальника з вогнезахисним покриттям.
Ми пропонуємо своїм клієнтам костюми з вогнестійкою обробкою Proban (просочення тканини хімічним полімером). Переваги: відповідність нормам європейського рівня, підвищена зносостійкість, високий комфорт, безпека тканин.

Для забезпечення збалансованого повітрообміну все вироби оснащені вентиляційними отворами на куртці і брюках.

Представлені на сайті компанії OZON™ костюми зварювальників з успіхом використовуються на будівельних об'єктах, промислових підприємствах суднобудівної, металургійної, нафтогазової, машинобудівної галузей, при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, виконанні ремонтних робіт і в інших сферах діяльності.


Ми працюємо з Брендами

x
OK