Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

21.09.2017

Основні правила догляду за спецодягом


uhod-za-spetsodegdoi-2.jpgОсновним призначенням спецодягу є захист працівників від негативного впливу різноманітних зовнішніх впливів. До таких можна віднести виробничі забруднення, пил, погодні фактори (дощ, сніг, вітер), коливання температур. Також спецодяг оберігає від отримання різних травм і пошкоджень, виконує представницькі функції і служить важливим елементом корпоративного стилю.

З огляду на обсяг виконуваних завдань, спецодяг часто використовується в цілодобовому режимі, тому перед службами постачання підприємств гостро стоїть питання про максимально можливе продовження терміну його експлуатації. Крім якості виготовлення, технічних характеристик і умов використання, на тривалість експлуатаційного терміну впливає грамотний догляд за спецодягом та дотримання правил зберігання.

Зберігання спецодягу

Придбаний спецодяг та інші засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) повинні зберігатися в закритих опалювальних складських приміщеннях на спеціально підготовлених стелажах або в сухих ящиках. Вся захисна продукція сортується за наявними розмірами, ростам, видам і потім відповідним чином маркується.

Температурний режим зберігання більшості видів спецодягу знаходиться в проміжку від 15 до 25°С, параметри вологості - 40-75%. Вироби з хутра та вовни необхідно додатково обробляти спеціальними препаратами, що захищають від молі. Прогумований спецодяг та взуття розміщують на відстані не менше одного метра від працюючих систем опалення та обігрівальних приладів. Робоче взуття укладається на стелажах попарно, при цьому для уникнення заламувань і заминань халяви повинні бути повністю розправлені.

Особливості прання спецодягу

Чистота спецодягу має принципове значення. Звичайно, естетичний момент теж необхідно враховувати, однак більш важливим є той факт, що забруднений спецодяг частково втрачає свої захисні функції, а це може привести до зниження рівня безпеки працівників. З цієї причини своєчасна санітарна обробка входить в число обов'язкових заходів при експлуатації будь-яких засобів індивідуального захисту.

Застосування у виробництві сучасних матеріалів позитивним чином позначилося на якості і надійності спецодягу. Готові вироби добре переносять часті прання з використанням миючих і дезінфікуючих засобів, зберігаючи свої властивості і параметри. У разі високої забрудненості рекомендується вдатися до послуг хімчистки. При пранні кольорових тканин необхідно дотримуватися стандартні запобіжні заходи, характерні для звичайного одягу. Використання відбілювачів в подібних випадках виключено.

Температуру прання одягу, виготовленої з 100% бавовни або з змішаної тканини не рекомендується встановлювати вище 60°С через можливисть усадки, втрати кольору і форми виробів. Те ж саме можна сказати про поліефірні тканини, структура яких погано переносить вплив підвищених температур. При наявності на спецодязі фірмових логотипів, шевронів, нашивок та іншої атрибутики слід уникати високих обертів барабана пральної машини.

Своєчасний і професійний догляд за спецодягом дозволяє істотно збільшити термін використання готових виробів, що дає можливість заощадити значні фінансові кошти для підприємств і організацій.

Ми працюємо з Брендами

x
OK