Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

06.03.2018

Основні види і особливості захисних підносків


Lemaitre_by_OZON.jpg

Робоче взуття відрізняється від повсякденних моделей поліпшеними захисними характеристиками: міцністю, зносостійкістю, збільшеним експлуатаційним терміном, простотою обслуговування. При цьому існують сфери діяльності, в яких стандартні параметри спецвзуття вже не можуть задовольняти споживачів. Йдеться про роботи, пов'язані з високою ймовірністю отримання пошкоджень і травм ніг в результаті механічних впливів - падіння важких об'єктів, здавлювання і т.д.

Звичайне спецвзуття часто не в змозі впоратися з цими завданнями, і виробники змушені були розробити цілий ряд спеціальних моделей, що відрізняються посиленою конструкцією. Зазвичай в таких ситуаціях роль посилення грають підноски, що забезпечують додатковий захист переднього відділу стопи - пальців ніг, а адже саме пальці, як правило, і страждають в подібних випадках, доставляючи цим серйозні неприємності своїм власникам.

Розрізняють два основних види підносків, які найчастіше використовуються при виготовленні робочого взуття - металеві та композитні.
 

Металеві підноски


Металева конструкція (сталь, алюміній) надає взуттю достатні захисні властивості - максимальний ударний вплив становить 200 Дж. Негативною стороною є досить відчутна вага таких підносків (особливо сталеві різновиди). Однак якраз висока міцність металу і дозволяє скоротити їх товщину, не погіршуючи характеристик, а це, в свою чергу, збільшує вільне місце у взутті. Завдяки цьому спецвзуття з металлоподноском відрізняється непоганою місткістю, пристойним комфортом і гарним зовнішнім виглядом.

При екіпіровці персоналу обов'язково потрібно враховувати специфіку майбутніх робіт, тому що підвищена теплопровідність металу може зіграти негативну роль у високо- і низькотемпературних умовах, викликаючи опіки і обмороження. Також не варто забувати про здатність металевих виробів до намагнічування. Це формує додаткові ризики при взаємодії з електричним обладнанням та легкозаймистими матеріалами. Отвори для вентиляції в металевих підносках не практикуються через зниження захисних властивостей. Підноски з металу використовуються частіше композитних через дешевизну і малий обсяг, який вони займають у взутті.


Композитні підноски


За зовнішнім виглядом матеріал, з якого зроблені композитні підносків, нагадує пластмасу, але по факту є різновидом вуглепластика. Композити, в порівнянні з металом, мають меншу вагу, що зводить до мінімуму навантаження на ноги, знижуючи втому працівників, однак об'єм композитних підносків при цьому виходить більше. Зменшити його дозволяє армування деяких моделей кевларовими нитками. У разі руйнівних навантажень такий подносок розпадеться на дрібні частини, не завдаючи тяжких травм.

Низька теплопровідність композитів знімає обмеження (властиві варіантам з металу) на їх застосування при високих і низьких температурах. Ефект намагнічування також не спостерігається, що усуває супутні проблеми. При виготовленні композитних підносків орієнтиром є стандарт захисту, прийнятий в Євросоюзі (EN-345).


Ми працюємо з Брендами

x
OK