Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

17.02.2017

Використання натуральних і сумішевих тканин для пошиття спецодягу

tkani-dla-specodejdi.jpgПерелік матеріалів, що застосовуються у виготовленні робочого одягу, досить великий, проте до найбільш розповсюджених відносяться наступні види тканин: натуральні, сумішеві, синтетичні, хоча найчастіше використовуються два перших різновиди.

НАТУРАЛЬНІ ТКАНИНИ


Популярність натуральних тканин у виробництві спецодягу важко переоцінити. Причин цього кілька: підвищена повітропроникність, комфортні відчуття для тіла, прекрасна вбираність вологи, практичність в носінні. Визначальним у цій категорії є наявність в структурі тканини натуральних або природних матеріалів: бавовна, льон, вовна.

Спецодяг з бавовни характеризується невеликою вагою, добре вбирає рідини, відрізняється зручністю навіть при тривалій експлуатації і простотою в санітарному обслуговуванні. Також можна відзначити його низьку електростатичність та легкість обробки спеціальними просоченнями для поліпшення захисних властивостей.

Основні види готових бавовняних виробів:

  • робочий одяг;
  • костюми, комбінезони;
  • медичний одяг (халати, костюми, головні убори);
  • брюки, спідниці, фартухи;
  • натільна білизна;
  • камуфляжна форма.

Вироби з лляних тканин славляться своєю міцністю, гігроскопічністю і гігієнічністю. Найбільш відомою різновидом є брезент. Він добре охороняє від впливу високих температур (наприклад, одяг зварника), а в комбінації з різними просоченнями вважається універсальним матеріалом для виробництва численних спеціальних виробів.

Спецодяг з вовни, як правило, затребуваний в зимовий період. Він успішно зберігає тепло, має «дихаючу» структуру, відрізняється м'якістю, еластичністю і малою вагою. При подальшій обробці вовни виходить сукно, з якого виготовляється широкий спектр продукції: сорочки, штани, светри, рукавиці, верхній одяг і т.д.

До недоліків натуральних тканин відносять: усадка після прання, значна зминаємість, невисока міцність (бавовна), підвищена жорсткість і слабка еластичність (лляні вироби).


СУМІШЕВІ ТКАНИНИ


При їх створенні переслідувалася мета поєднати сильні сторони натуральних і синтетичних тканин, позбувшись, по можливості, властивих їм недоліків. Результат виявився вражаючим. Фахівці констатували поліпшення більшості значущих параметрів: збільшення міцності, підвищення зносостійкості та довговічності, зниження зминаємості. Також збереглися дихаючі властивості матеріалу і високий рівень комфорту.

Сумішеві тканини виготовляються двома способами. При першому -змішування синтетичних і натуральних волокон відбувається на етапі прядіння, завдяки чому досягається візуальна однорідність матеріалу. Така тканина без проблем може бути піддана різноманітним просоченням. При другому - саржевим методом переплітаються різні за складом нитки, а готова тканина виходить натуральною з одного боку і синтетичної з іншого.

Сумішеві тканини виключно практичні, забезпечують надійний захист від несприятливих зовнішніх чинників і добре зарекомендували себе у виробництві більшості видів спецодягу.


Ми працюємо з Брендами

x
OK