Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

23.08.2018

Які матеріали використовуються для виготовлення підошов

Lemaitre_podrobno.jpgВажливість підошви для взуття не потрібно пояснювати. Саме вона захищає ноги від контакту з землею або іншими поверхнями. Від її параметрів залежить комфорт і зручність ходьби, зовнішній вигляд і тривалість експлуатації взуття. З цих причин вибір матеріалів для виготовлення підошов є відповідальною процедурою, яка впливає на оцінку готових виробів потенційними покупцями і прийняття ними рішення про придбання конкретного товару.

Варіанти кріплення підошви

До найпоширеніших методів кріплення підошов можна віднести наступні два: використання клейових складів і лиття. Різні клеї застосовуються, як правило, у виробництві модельних або класичних варіантів взуття. У цих випадках підошва найчастіше буває зі шкіри або туніту. Повсякденні та робочі моделі виготовляються переважно литтєвим способом.

Далі ми розглянемо найбільш популярні матеріали для виробництва підошви.


Поліуретан


Високі споживчі властивості поліуретану (ПУ, PU) відомі досить давно. Перелічимо основні з них:
  • невелика вага;
  • пориста структура;
  • гнучкість і амортизація;
  • опір стиранню;
  • відмінна теплоізоляція.

З недоліків можна відзначити не дуже хороше зчеплення з поверхнями, покритими шаром снігу або льоду. Також при негативних температурах (нижче -20°C) матеріал втрачає еластичність, що може привести до порушення цілісності підошви в місцях вигинів.


Двошаровий поліуретан


Двошаровий (або подвійний) поліуретан (ПУ / ПУ) сприяє підвищенню якості взуття. Спінений проміжний шар додатково знижує вагу підошви, додає амортизації при ходьбі, покращує антистатичні характеристики, підвищує теплоізоляцію і комфорт. Мінусом, як і в попередньому пункті, залишається недостатнє зчеплення з поверхнею в зимовий час.


Термоеластопласт


Даний матеріал по праву відносять до всесезонних. Він має високі характеристики, достатню еластичність, стійкість до низьких температур і активної експлуатації. Зчеплення з грунтом у термоеластопласту (ТЕП, TRP) на належному рівні, плюс хороша амортизація. За використовуваної технології, зовнішній каркас виконаний монолітом, а внутрішня частина з пористого складу. Така конфігурація забезпечує з одного боку міцність, а з іншого теплоізоляцію. Недоліком вважається втрата властивостей при великих коливаннях температур (понад +50 і менш -45°C).


Етиленвінілацетат


Здатність етиленвінілацетату (ЕВА, EVA) ефективно розподіляти та поглинати механічні дії визначила його широке застосування в наступних видах взуття: дитяче, пляжне, для відпочинку, літнє, домашнє, частково спортивне. Однак варто враховувати, що в міру експлуатації пориста структура матеріалу руйнується, що призводить до зниження обсягу і втрати пружності. У зимових моделях ЕВА практично не використовується через недостатню стійкість до низьких температур і слабке зчеплення з грунтом.


Гума


Гума є, мабуть, найпоширенішим матеріалом для виготовлення підошов. Її переваги були помічені кілька століть назад, і з тих пір популярність гуми продовжує залишатися на високому рівні. Зносостійкість, стійкість до коливань температур, міцність і гнучкість - ось тільки частина аргументів за використання гуми в якості основи в сучасних підошвах. До того ж завдяки впровадженню нових технологій вдалося знизити вагу виробів з гуми і збільшити їх експлуатаційний термін. Додайте до всього перерахованого легкість догляду за таким взуттям, практичність, комфорт у використанні, і ви отримаєте матеріал, у якого однозначно є серйозні перспективи на майбутнє.


Ми працюємо з Брендами

x
OK