Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

27.02.2017

Засоби індивідуального захисту на виробництві для жіночого персоналу

specod-dla-zhen.jpgНа більшості підприємств забезпечення жіночого персоналу засобами індивідуального захисту залишає бажати кращого. І справа тут не в упередженому ставленні роботодавців до жіночої праці або в недооцінці вкладу жінок-співробітників в загальну скарбничку зусиль всього колективу.


Причини проблем на ринку ЗІЗ для жінок

Історично так склалося, що більшість робіт, на яких використовувалися різні види спецодягу і ЗІЗ, виконували чоловіки. Це стосувалося промислових підприємств, виробничих цехів, будівельних майданчиків і багатьох інших сфер діяльності, де була потрібна фізична сила або умови праці були важче звичайних. З цієї причини навіть саме поняття «жіноча уніформа» протягом багатьох років не входило в лексикон виробників спецодягу та робочого спорядження.

З тих пір ситуація серйозно змінилася. Рівень культури виробничих відносин виріс, а механізація і автоматизація також зробили свою справу. Тепер там, де раніше з певним обсягом робіт могли впоратися тільки підготовлені працівники чоловічої статі, сьогодні все частіше можна зустріти жінок. В рамках нових реалій логічно було б припустити, що засоби індивідуального захисту також піддадуться серйозному коректуванню, однак на практиці істотних змін не відбулося.

Чимала частина роботодавців і до цього дня продовжує вирішувати питання забезпечення працівників-жінок спецодягом і засобами захисту старими «перевіреними» способами, просто видаючи жіночому персоналу комплекти робочого одягу меншого розміру, без урахування фізіологічних відмінностей. При цьому не береться до уваги той факт, що ЗІЗ, які не підходять за своїми параметрами і фігурі, не в змозі забезпечити необхідний рівень захисту, незалежно від якості виготовлення самої продукції.

Наприклад, при виборі спецвзуття важливо враховувати особливості жіночої стопи (вона більш вузька, ніж у чоловіків), інакше при збігу розміру по довжині, працівниця все одно буде відчувати серйозний дискомфорт в занадто вільному по ширині чоловічому взутті, що неминуче вплине на працездатність і повноцінне виконання своїх обов'язків. Схожі нюанси необхідно враховувати при експлуатації будівельних касок, робочих рукавичок і рукавиць, аварійно-рятувальних пристроїв, респіраторів та інших засобів захисту.


Основні рекомендації при виборі ЗІЗ для жінок

  • Відмовитися від принципу універсального розміру для всіх категорій співробітників.
  • Використовувати, по можливості, моделі робочого одягу і взуття, розроблені спеціально для жінок.
  • Розуміти різницю сприйняття жіночим організмом температурних коливань і зовнішніх умов.
  • За інших рівних параметрах віддавати перевагу товарам, розробленим з урахуванням естетичної складової і сучасного дизайну.
  • При пошуку постачальників краще орієнтуватися на тих, хто може запропонувати достатній вибір продукції для жінок.

Компанія OZON протягом багатьох років проводить політику розширення свого асортименту жіночого спецодягу та засобів індивідуального захисту. Наші фахівці знаходяться в постійному контакті з керівництвом і співробітниками підприємств різних напрямків діяльності, що допомагає враховувати потреби всіх категорій працівників при розробці нових моделей.


Ми працюємо з Брендами

x
OK