Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

14.09.2017

Засоби індивідуального захисту для шахтарів


shahter-2.jpgРобота на шахтах об'єктивно вважається однією з найбільш важких і небезпечних. Обмеженість простору, необхідність примусової подачі повітря, підвищені температури, загазованість і запиленість, можливість серйозних травм і пошкоджень, віддаленість від стаціонарних пунктів надання медичної допомоги - все це негативним чином впливає на психофізичний стан працівників.

Засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) грають найважливішу роль в забезпеченні безпеки і нормальної життєдіяльності персоналу при організації робіт на великій глибині. У багатьох випадках використання ЗІЗ для шахтарів закріплено на законодавчому рівні і постійно контролюється відповідними службами.

Засоби захисту голови

Захисні каски давно є відмінною рисою шахтарської професії. Вони часто оснащуються спеціальною скобою-держателем, призначеним для кріплення головного світильника. Для більш надійного захисту голови від різноспрямованих ударів конструкція сучасних шахтарських касок (шоломів) може включати додаткові елементи: поролонові прокладки, що фіксують ремінці, лямки з напідборідникамі.

Засоби для захисту обличчя та очей

Стандартною практикою в цивілізованих країнах стало використання в шахтах захисних окулярів, спеціальних щитків. Вибір того чи іншого елемента залежить від особливостей роботи і ризику, з нею пов'язаного.

Для більшості наявних завдань і технологічних операцій цілком достатньо захисних окулярів закритого типу, що оберігають очі від попадання пилу, бруду і бризок хімічно активних рідин. У тих випадках, коли необхідно захистити всю лицьову поверхню (іскри від зварювання, дрібні частинки породи і т.п.), хороші результати приносить використання захисних щитків. Вони можуть кріпитися до каски або мати власну систему кріплення.

Засоби захисту органів дихання

Від потрапляння в легені вугільного пилу і інших її різновидів добре охороняють пилові маски. Найбільш ефективними вважаються моделі, в яких ніс і рот захищений припасованим покриттям з полімерних матеріалів. При наявності в навколишньому середовищі небезпечної для здоров'я концентрації шкідливих речовин, випарів або газів застосовуються професійні респіратори. Вони можуть оснащуватися фільтрами, системою подачі і очищення повітря.

Засоби захисту органів слуху

При роботі під землею часто задіюються транспортні засоби, верстати, механізми і різні електроінструменти, які можуть стати джерелом сильного шуму. Щоб уникнути в такій ситуації можливих негативних наслідків для людського слуху, необхідно використовувати протишумові навушники і беруші.

Спецодяг

Стандартним одягом для роботи в шахтах є бавовняні комбінезони. З метою захисту від високих температур шахтарям видаються вогнетривкі костюми, виготовлені з тканин із спеціальним просоченням. Від потрапляння на одяг і шкіру різних рідин (вода, технологічні компоненти, масла і т.д.) добре допомагають дощовики, а як перевірений засіб для захисту рук використовуються робочі рукавички.

Ми працюємо з Брендами

x
OK