Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

23.12.2016

Застосування кевлара в засобах індивідуального захисту

kevlar.jpgЗабезпечення безпеки працівників є головним пріоритетом на більшості підприємств, тому для поліпшення ефективності і надійності засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) приділяється значна увага впровадженню сучасних технологій. Хорошим прикладом такого підходу по праву можна назвати застосування кевлара (англ. Kevlar) у виготовленні спецодягу, робочого взуття та засобів індивідуального захисту.

Кевлар був отриманий в результаті наукових досліджень групою розробників фірми DuPont під керівництвом Стефані Кволек в 1964 році. Він являє собою тканину пара-арамідного (поліпарафенілен-терефталамід) волокна штучного походження. Перевершуючи за міцністю сталь, кевлар вигідно відрізняється невеликою вагою і проявляє вражаючу стійкість до широкого спектру впливів, включаючи здатність витримувати значні коливання температури.

Такий набір характеристик просто зобов'язані були помітити виробники спецодягу і ЗІЗ. Насправді все так і сталося. Матеріал ніби було створено з метою захищати і оберігати. Легкість, міцність і безпеку кевлара з успіхом використовують для поліпшення технічних характеристик робочого одягу, спецвзуття та засобів індивідуального захисту. Демонструючи фантастичні показники зносостійкості, він знайшов своє застосування у виготовленні самої різної продукції.

Спецодяг

Вдалим доповненням стандартних матеріалів, використовуваних при пошитті спецодягу, стали кевларові нитки, які навіть окремо виявилися в змозі значно посилити міцність не тільки самих тканин, але і конструкції виробів в цілому. Для цього кевларові волокна поміщають в тканинну структуру, де вони стають армуючим компонентом, що надає їй стійкість до ріжучого і абразивного впливу.

Робочі рукавички

З огляду на важкі умови, в яких постійно знаходяться робочі рукавички, застосування кевлара дало можливість значно посилити захист рук працівників і набагато збільшити термін експлуатації виробів. Наприклад, у виробництві спилкових краг де-факто вже стало стандартом прошивання швів спеціальною кевларовою ниткою, яка в силу своєї міцності і негорючості надає можливість успішно переносити високі температури. Краги зварника з кевларовою ниткою не прогорають на швах, тому вони підходять для робіт високого ступеня складності і ризику.

Спецвзуття

Ще одним «полем діяльності» для кевлара є робоче взуття. Тут варіації також можуть бути різні - від окремих вставок і цілих поверхонь (як правило, верх взуття) до виготовлення антипрокольних устілок. Це дозволяє уникнути використання металевих елементів і значно зменшити вагу виробів.


Ми працюємо з Брендами

x
OK