Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

29.03.2016

Медичний одяг

Medodyag.jpgМедичний одяг – це спеціалізований професійний тип одягу, призначений для лікарів, студентів різних медичних вузів і тих, хто працює в лабораторіях. Найбільш традиційний предмет такого одягу – це звичний для нас медичний халат. Але і в наш час існує багато варіантів стильного та практичного медичного одягу. Він має крововідштовхувальну тканину й антистатичну дію, легко очищається та дезінфікується. Дизайн одягу для медичного гардеробу повинен бути ергономічним та зручним.


Із чого виробляють медичний одяг?

Традиційно медичні халати, як і інші елементи такого гардеробу, шили із натуральної тканини – стовідсоткової бавовни. Такий матеріал підходить для машинного прання, добре тримає форму й не подразнює шкіру. М’якість та зручність подібної тканини – дуже доречні, оскільки іноді лікарям та медсестрам доводиться носити форму цілодобово, в різним умовах та в стресових ситуаціях. Комфортна форма дозволяє бути зосередженими та уважними, ну відволікаючись від головних завдань. Натуральні тканини дозволяють шкірі «дихати», не викликають алергічних реакцій. Але вироби із бавовняної тканини потрібно частіше прати й випрасовувати.

В останній час з’явилася тенденція створювати медичну форму із тканин змішаного типу. Частіше за все – це суміш бавовни й поліефірних волокон. Така синтетична домішка значно покращує властивості тканини. Вона майже не деформується. Такий матеріал має високий рівень стійкості й міцності, витримує вплив хімічних речовин і легко чиститься. Вироби із бавовно-поліефірної суміші одні з найбільш гігієнічних і зручних, за ними не потрібно особливого догляду, коштують вона також недорого. При цьому, така тканина не вигоряє на сонці і костюм чи халат залишаються гарними довгий час.


Які існують види медичного одягу?

1. Медичний халат.
Традиційне і просте рішення. Раніше лікарям і працівникам медичних установ дозволяли носити виключно такий елемент одягу і без нього просто не пускали в лікарню. Якщо немає потреби йти на операцію або працювати в лабораторії з хімікатами, його завжди можна розстебнути чи накинути поверх одягу.

Медичні халати бувають двох видів: стандартні універсальні вироби і халати для операційної. Перші мають застібку-змійку або гудзики. Вони можуть мати строгий простий дизайн або ж бути прикрашені вишивкою. Стандартний колір такого виробу – білий, блакитний, салатовий та інші пастельні варіанти. Прикраса халата – це, найчастіше, невелика вишивка або малюнок на кишені або поличці.

Операційні халати відрізняються строгістю фасону і зовнішнього вигляду. Вони мають зав'язки на спині і створюються виключно з крововідштовхуючих тканин. Прикрас такі вироби не мають, оскільки до них є строгі гігієнічні вимоги. Часто вони мають текстуру клейонки, вільний широкий крій, який не обмежує рухів і не заважає працювати.

2. Костюми для медиків.
Такий вид медичної одягу прийшов до нас із Заходу, де його зручність оцінили дуже швидко. Він впевнено замінює халати і багато в чому від них відрізняється. Костюми створюють з такої ж самої тканини, як і халати. Найчастіше такий комплект складається з широких зручних штанів та сорочки з короткими рукавами. Є два види медичних костюмів: універсальні та хірургічні.

Особливу увагу варто приділити хірургічним костюмам. У їх комплектацію крім сорочки і штанів обов'язково входить маска і шапочка. Склад їх тканин повинен відповідати спеціальним вимогам контролю гігієни. Найчастіше використовують такі матеріали, як спанлейс, спанбонд або суміш останнього з мельблауном. Вони мають антибактеріальну речовину, пропускають повітря і відштовхують вологу. Також хірургічний одяг повинен мати антистатичну тканину і вільний крій.

Хірургічні комплекти можуть бути одноразовими і багаторазовими. Одноразові костюми будуть незамінними з точки зору зручності – як тільки операція закінчена, комплект можна просто викинути і не думати про те, щоб привести його в первозданний вигляд. Вони значно знижують ризик появи внутрішньолікарняних інфекційних захворювання, гарантовано стерильні і безпечні. Такий медичний одяг гіпоалергенний, стійкий до хімікатів, лугів і кислот.

Хірургічні костюми багаторазового використання створюють з такої ж тканини, як і халати, але з додаванням особливого вологовідштовхувального плівкового матеріалу. Вони не мають ґудзиків, застібок в цілях збереження гігіничности і антисептичності. Дозволяють зафіксувати сорочку зручні шнурки або зав'язки. Такі комплекти – максимально закриті і лаконічні. Вони не мають ніяких аксесуарів, прикрас або зайвих деталей. Нема ні кишень, ні великих комірів, ні вишивки.

3. Взуття для медиків і різні аксесуари.
Взуття для медиків теж є дуже важливим елементом. Медичні працівники та співробітники лабораторій майже весь день проводять на ногах. Без практичною і комфортного взуття їм не обійтися. Найпопулярніший приклад медичного взуття – це зручні і універсальні сабо. Такі «капці» із закритим передом мають низький хід, зручні ортопедичні устілки і пропускають повітря. Найчастіше їх створюють з прогумованого матеріалу, який не парить ногу, не тисне, має вологовідштовхувальні характеристики.

Сабо можуть мати різний колір, але найчастіше виготовлені в одній формі. Прикрас на них практично немає, оскільки шнурки, застібки або значні пряжки можуть статити джерелом бактерій та інфекцій. Подібне взуття забезпечує максимальний комфорт.

До медичних аксесуарів відносяться різні шапочки, косинки, пов'язки і рукавички. До них же належать спеціальні сумки для медиків. Останнім часом на ринку з'явилися стильні медичні пов'язки зі смішними пташками і різними принтами. Виготовляються вони з натуральних тканин, найчастіше – бавовни. Такі матеріали дозволяють дихати і добре захищають від інфекцій. Хірургічні пов'язки можуть мати клейончастий або плівковий захист, що зупиняє бризки і кров.

Медичні сумки можуть мати різний розмір і вигляд. Вони мають багато відділень і пристосувань під різні інструменти і препарати. Зовсім нещодавно з'явилися невеликі медичні сумки, які кріпляться на пояс. Вони зручні, оскільки лікар чи медсестра завжди мають під рукою все необхідне без втрати комфорту та обмежень руху.


Ми працюємо з Брендами

x
OK