Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

13.04.2018

Особливості кольорових лінз для захисних окулярів


ochki.jpg

Гарний зір є однією з головних умов повноцінного сприйняття навколишнього світу, тому захист очей на виробництві та в побуті надзвичайно важливий з метою підтримки комфортної життєдіяльності та здоров'я людей. Для цього використовуються захисні окуляри. На багатьох видах робіт вони входять в комплект стандартної екіпіровки і застосовуються у випадках підвищених ризиків для очей і відповідно до правил техніки безпеки.

Використання кольорових лінз в захисних окулярах має давню історію. Вони знижують інтенсивність потоку ультрафіолетових променів, оберігаючи сітківку від можливих пошкоджень, при цьому ефективність захисту залежить від ступеня затемнення, і чим вона вища, тим надійніше окуляри захищають очі. Разом з цим, не варто забувати про розумний баланс, щоб надмірна погоня за безпекою не вплинула на здатність добре бачити навколишні предмети.

Застосування кольорових лінз принесло окулярам додаткову популярність. Однак не варто при цьому кольоровому різноманітті робити вибір виключно з точки зору використання окулярів в якості модного аксесуара. Давайте розглянемо, як той чи інший колір може вплинути не тільки на зорове сприйняття, але і на самопочуття і здоров'я людини в цілому.

Чорні, сірі і прозорі окуляри

Це найбільш поширені різновиди окулярів. Зберігають без змін реальні параметри видимих об'єктів і їх натуральні кольори. Ступінь затемнення підбирається в залежності від значень освітленості.

Жовті окуляри

Позитивно впливають на чіткість картинки і додають яскравості. Особливо гарні в похмуру погоду. Завдяки обрізанню жовтими лінзами частини синього спектра поліпшується загальне сприйняття навколишнього простору. Це стосується контрастності, різкості і чіткості обрисів, глибини, правильного визначення відстаней і ін. Якщо описати це загальними словами, то все, що ми бачимо через жовті окуляри, стає тепліше, яскравіше, світліше.
 

Помаранчеві окуляри

Їх властивості нагадують жовті лінзи. Відмінність спостерігається в кращому пригніченні синього спектра і більш вражаючій контрастності. При яскравих сонячних променях додають комфорту для очей, навіть у порівнянні з жовтими. Підсилюють аналогічні параметри при похмурій погоді. Однак в умовах поганої освітленості і вночі їх використання небажано.

Димчасті окуляри

Димчастий наліт надає незначне бронзове дзеркальне напилення, яке покращує зорові відчуття в сонячний день і в сутінках. Такі окуляри досить універсальні, але в нічний час надягати їх все ж не варто.

Коричневі, світло-коричневі і зелені окуляри

Діють в заспокійливому ключі на нервову систему. Однаково комфортні в хмарну погоду і при яскравому сонці. Додають в картинку приємної теплоти.
 

Червоно-коричневі окуляри

Це трохи специфічне тонування. Зменшує вплив зелених і синіх спектрів, позитивно позначається на контрастності предметів. Допомагає розрізняти об'єкти невеликих розмірів на тлі листя і неба. Ефективні при грі в гольф, стендовій стрільбі і т.п.

Окуляри з фотохромними лінзами

Принципова відмінність від вищеперелічених різновидів в тому, що вони здатні змінювати свій колір (світліше або темніше), реагуючи на ступінь зовнішньої освітленості. Завдяки таким властивостям універсальні при використанні як в приміщеннях, так і на вулиці.


Ми працюємо з Брендами

x
OK