Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

07.02.2018

Особливості сумісності ЗІЗ із захисними касками


OZON_spetsodyag1.jpgЯк показує практика, комбіноване використання різних елементів ЗІЗ часто здійснюється без попередньої оцінки ступеня їх впливу на захисні властивості один одного. В результаті параметри деяких ЗІЗ можуть погіршитися, а загальний рівень комбінованого захисту може виявитися істотно нижче запланованого. Без точного розуміння цієї ситуації користувач матиме неправильну оцінку власної безпеки, в результаті чого ризик отримання виробничих травм і ушкоджень збільшиться. Далі наведемо приклади можливого взаємного впливу деяких ЗІЗ.

Окуляри і захисні щитки


Необхідність захисту органів зору не викликає сумнівів, тому на тих промислових об'єктах, де існує небезпека подібних ушкоджень, профільні засоби захисту входять в комплект обов'язкової екіпіровки. У цих умовах використання звичайних окулярів не є правильним кроком, оскільки форма стандартних дужок може порушити щільність прилягання навушників, тим самим не надаючи працівникові повноцінного захисту від виробничого шуму. Рішенням може стати підбір спеціальної конструкції окулярів, позбавленої подібних недоліків.

Лицьові щитки служать додатковим захистом, який застосовується на певних видах робіт. При цьому кріплення щитка до каски має відповідати щитку, який використовується, і всі ці елементи повинні пройти комплексну сертифікацію. У разі спільного використання кріплень, лицьових щитків і касок від різних виробників стає неможливо гарантувати відповідність захисних властивостей заводським показниками.

Навушники


Безпечний рівень шуму, прийнятий в Європі в якості стандарту, становить 85 дБ. На багатьох виробничих або будівельних майданчиках показники реальних шумів часто перевищують ці межі, тому використання спеціальних засобів для захисту органів слуху на таких об'єктах є обов'язковим.

При кріпленні навушників на наголів'я існує ймовірність, що працівники з метою підвищення особистого комфорту можуть відмовлятися від носіння захисних касок, що категорично неприйнятно і може призвести до нещасних випадків через недостатній захист голови від падаючих предметів. Подібна статистика, на жаль, є, і на цю проблему потрібно звертати серйозну увагу. Також досить часто при носінні навушників з наголів'ям працівники вважають за краще шийне кріплення, тим самим знижуючи щільність прилягання чашок навушника, що призводить до зменшення його захисних властивостей.

Найбільш прийнятним, на думку більшості експертів, є варіант, коли навушники монтуються безпосередньо на каску. Разом з тим необхідно пам'ятати, що така конфігурація повинна бути обов'язковим чином сертифікована, причому із зазначенням моделі каски. В цьому випадку гарантуються параметри щодо зниження рівня шумів, зафіксовані в сертифікаті. Тому, якщо певна робота передбачає використання ЗІЗ органів слуху, при виборі касок для неї важливо упевнитися в наявності комплексної сертифікації всіх цих елементів.

Компанія OZON має в асортименті весь спектр засобів індивідуального захисту, необхідний для виконання робіт в будь-якій сфері діяльності. Вся продукція, яка пропонується клієнтам, пройшла тестові випробування і в належному порядку сертифікована відповідно до вимог чинного законодавства.

Ми працюємо з Брендами

x
OK