Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

15.06.2017

Промислові газоаналізатори і газосигналізатори


gazoanalizator_d.pngСучасні виробничі процеси завжди несуть ризик несприятливих наслідків для персоналу від контакту з промисловими газами і випарами, тому забезпечення подачі безпечного за своїми параметрами повітря можна без сумнівів віднести до пріоритетних питань з організації праці.

На практиці, на жаль, наявні системи очищення повітря не завжди працюють якісно і безперебійно. Для фіксації подібних випадків і попередження несанкціонованих викидів їдких газів на багатьох виробничих майданчиках використовується обладнання, яке аналізує склад повітря. З точки зору функціональних можливостей дані прилади бувають двох видів: газоаналізатори і газосигналізатори. Сфера їх застосування досить широка:
  • нафтовидобувні і переробні підприємства;
  • видобуток, транспортування і споживання газу;
  • хімічна промисловість;
  • об'єкти з підвищеною вибухо- і пожежонебезпечністю;
  • будівельні компанії;
  • промислові виробництва;
  • екологічна і природоохоронна діяльність;
  • медичні центри;
  • перевірка герметичності обладнання (газове, холодильне, вакуумне і ін.).

Особливості газоаналізаторів

Газоаналізатори є різновидом спеціальних контрольних приладів, за допомогою яких фіксуються якісні та кількісні параметри газових сумішей. Вони дозволяють з достатньою точністю визначати концентрацію газів у повітрі на обраних місцях.

Промислові газоаналізатори можна розділити на дві групи: переносні і стаціонарні. Основною відмінністю переносних моделей є невеликі розміри, що дозволяють зручно розміщувати їх на робочому одязі співробітників. Стаціонарні прилади встановлюються на постійній основі в виробничих приміщеннях для безперервного контролю чистоти повітря.

Газові аналізатори також розрізняють за іншими параметрами: кількість вимірювальних каналів (одноканальні і багатоканальні), види газів (кисень, метан, ацетилен, вуглекислий газ) та ін.

Особливості газосигналізаторів

У місцях з високою ймовірністю викидів небезпечних для здоров'я газів застосовуються газосігналізатори (інша назва - датчики загазованості). Вони повідомляють про критичні концентрації газоповітряних сумішей на спеціальний стаціонарний блок. При досягненні в повітрі неприпустимого вмісту шкідливих речовин датчик загазованості сигналізує про це, даючи можливість працівникам покинути даний об'єкт без наслідків для здоров'я.

Застосування газоаналізаторів на виробництві принципово важливо, оскільки тільки з їх допомогою можна своєчасно визначити рівень небезпеки і оперативно провести заходи з використанням засобів індивідуального захисту. Купити газоаналізатори і газосигналізатори ви завжди зможете в компанії OZON, фахівці якої готові підказати оптимальне рішення для будь-якої ситуації, незалежно від розміру та сфери діяльності вашого підприємства.

Ми працюємо з Брендами

x
OK