Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

06.07.2017

Рекомендації по догляду за робочим взуттям


uhod.pngРобоче взуття використовується на більшості підприємств з метою захисту ніг персоналу від несприятливих зовнішніх впливів. Якісне спецвзуття допомагає знизити до мінімуму ризики виробничих травм і пошкоджень, зберігаючи високий рівень комфорту при його носінні. У поєднанні зі спецодягом робоче взуття є надійним і доступним захисним засобом і відноситься до визначних об'єктів уніформи.

Тривалість експлуатації спеціального взуття пов'язана з дотриманням рекомендацій виробника. Мається на увазі проведення чистки, обробки і своєчасного ремонту. Дотримання в повній мірі цих рекомендацій дозволить протягом максимального терміну зберігати захисні властивості взуття та підтримувати його зовнішній вигляд, забезпечуючи співробітникам комфортне виконання своїх обов'язків.

При розподілі взуття між працівниками важливо передбачити відповідність його параметрів анатомічним розмірам стоп користувачів, тому що в іншому випадку це може стати причиною різних травм (удари, натертості та ін.), які суттєво вплинуть на результативність роботи.

Основні правила догляду за взуттям

З огляду на інтенсивність використання спецвзуття, правильний догляд і грамотна експлуатація багато важать у продовженні терміну його служби. Для цього необхідно дотримуватися ряду правил:
  • Робоче взуття повинне використовуватися відповідно до свого призначення і захисних параметрів.
  • Після завершення робочого дня важливо проводити чистку забруднених поверхонь, після чого взуття витирають насухо і залишають в приміщенні з хорошою вентиляцією для остаточної просушки і провітрювання. При цьому повинна дотримуватися відстань до систем обігріву - не менше 50 см.
  • Застосування органічних розчинників для чищення робочого взуття абсолютно виключено.
  • Передбачити планову обробку поверхонь (не рідше одного разу в тиждень) спеціальними мастилами, що зазначені в супутній документації.
  • Обмежити безперервну експлуатацію 9-12 годинами.
  • Температура просушування валяного взуття повинна бути не вище 40°C. Обробку проводити у напрямку ворсу, використовуючи суху щітку.
  • Попереднє розшнурування і розстібання наявних застібок перед зніманням допомагає уникнути небажаних заломів.

Споживчі властивості спецвзуття сильно залежать від умов зберігання. Для цих цілей вибирають сухі закриті приміщення без доступу прямих сонячних променів, з низьким рівнем запиленості і відсутністю впливу хімічних сполук. У міжсезоння для зберігання робочого взуття добре підходять поліетиленові пакети. При цьому рекомендується застосовувати різні засоби від молі і гризунів. Сприятливі параметри відносної вологості знаходяться в діапазоні 50-65%, а оптимальні температурні показники - 8-18 °C.

Незважаючи на те, що компанія OZON пропонує своїм клієнтам тільки якісне робоче взуття, дотримання правил використання, обслуговування та зберігання самим позитивним чином позначається на продовження терміну його експлуатації, що в перспективі допоможе заощадити значні фінансові кошти.

Ми працюємо з Брендами

x
OK