Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

25.06.2021

Респіратори. Які вони бувають та як обрати хороший

укр.png

Сьогодні, особливо за умов постійного коливання графіків смертності та захворюваності на COVID, захист органів дихання на великих та малих підприємствах не втрачають популярності.

Певне, немає людей, які б не чули про необхідність захищатися від шкідливих речовин чи вірусів. І, оскільки набір масок, скоріш за все, зараз є у кожного (класичні одноразові аптечні, або багаторазові тканинні), давайте ближче ознайомимося зі складнішими за своєю конструкцією та застосуванням ЗІЗОД.

Є, звісно, виробництва, де достатнім захистом буде звичайна одноразова медична маска. Але як бути, якщо захист потрібен надійніший? Особливо доречною наступна інформація буде для тих, хто має постійний контакт з небезпечними речовинами чи інфекціями, або повинен забезпечити надійний захист здоров’я своїх підлеглих.

 

Респіратори. Які вони бувають?

Якщо ви обираєте респіратор – зверніть увагу на його маркування. До речі, такий вид ЗІЗОД також може називатися півмаска фільтрувальна. Вони є різних ступенів ефективності. Тут ваш вибір залежатиме від стану умов працівника, для якого обираєте респіратор.

1.      FFP1 – Порівняно низький ступінь захисту. Захищає від промислового пилу, наприклад, під час обробки каменю, шліфування деревини чи гравіювання по склу. Тобто такий рівень захисту підійде для захисту від органічного чи синтетичного не мілкодисперсних частинок.

2.      FFP2 – Захист середньої ефективності. Такого рівня достатньо, щоб захистити органи дихання від диму чи туману речовин органічного та неорганічного походження. Респіратори такого рівня підійдуть тим, хто має контакт зі зварювальним димом чи масляними випарами, мікробактеріями туберкульозу та іншими інфекціями. Також зменшує концентрацію аерозолю до 12 разів.

3.      FFP3 – Високоефективна лінійка ЗІЗОД від радіоактивних, токсичних чи біологічних аерозолів. Такий тип зменшує концентрацію аерозолю до 50 разів.


Респіратори бувають трьох типів:

-        У формі конверту

-        У формі кишені

-        Формовані

Дійсно якісні фільтрувальні респіратори не повинні мати розривів, щілин та щільно прилягати до обличчя. Це можуть забезпечити респіратори з регульованим наголів’ям та носовим затискачем. Такі атрибути забезпечать надійне прилягання до будь-якого типу обличчя та форми голови та слугуватимуть надійним ефективним захистом. Також допоможуть у індивідуальному захисті наявність спеціальних ребер жорсткості.

Лицьова частина, яка, власне, створює бар’єр між органами дихання і несприятливими для дихання повітрям, виготовляється з кількох шарів. Ці шари створюються як правило з нетканого матеріалу. Перший (зовнішній) – захищає від механічного пошкодження, є стійким до деформацій та затримує на собі найбільші частинки пилу з повітря.

Другий шар очищує повітря від шкідливих аерозолів, а його щільність визначає ступінь захисту респіратора, що зазначається маркуванням на першому шарі або клапані (якщо він є).

Третій шар обов’язково виготовляється з гіпоалергенних матеріалів. Саме він вбирає та фіксує у собі вологу при видиху та створює комфорт при контакті респіратора зі шкірою обличчя.

Важливо розуміти, що від обраного класу залежить ступінь захисту працівника: чим клас захисту вищий, тим чистішим повітрям дихає робітник. Також від класу ефективності респіратора залежить кількість фільтрувальних шарів та щільність волокон матеріалу, з якого він виготовлений.

Наголошуємо також на важливості додаткового інструктажу, який націлений на правильне одягання та використання респіратора. Ви можете обрати найнадійніші ЗІЗОД, але за умови неправильного використання – ваші співробітники не отримуватимуть належного захисту.

У нашому каталозі засобів захисту органів дихання представлені респіратори усіх трьох типів захисту. Загалом – більше 20-ти позицій з різними функціями та дизайном. Також періодично маємо новинки, які анонсуємо у наших соцмережах. Приєднуйтеся та слідкуйте за оновленнями!




Ми працюємо з Брендами

x
OK