Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

25.02.2016

Робимо вибір сучасного пожежного інвентарю

Залежно від специфіки зберігання засобів пожежогасіння, приміщення і матеріалів, класу загоряння, можливих результатів і дієвості розчину, роблять вибір на користь обумовленого вогнегасника.

Головна відмінність

Основною відмінною техніко-експлуатаційної характеристикою ВВ налога від порошкового, є хімічний склад і принцип дії ВР (вогнегасної речовини) на поверхню, що оброблюється. Також ВП (вогнегасник порошковий) відрізняються від ВВ (вогнегасника вуглекислотного) сферою використання. Саме тому при виборі засобів усунення займань важливо враховувати присутність електрооснащенія і категоріальний розряд передбачуваного пожежі.

Призначення ВП

Для гасіння газоподібної / рідкої / твердої матерії, а також установок, які знаходяться під електронапругою, використовують найбільш затребувані і поширені на сьогоднішній день вогнегасники порошкові. Як першорядного засоби гасіння загорянь їх можна назвати універсальними по області вживання. Затребуваність безпосередньо залежить від прийнятної цінової політики, саме тому даний пожежний інвентар поширений на ринку до 80%. Однак, при гасінні ВП в приміщенні виникає надмірна задимленість порошковою хмарою, що вважається недоліком. Також даний вид не призначений для усунень займань лужних матеріалів, які можуть загорятися без доступу кисню.

Призначення ВВ

В вуглекислотних аналогах в якості основного речовини використовується скраплений безбарвний CO2 - діоксид вуглецю. Однак він не призначений для усунення загоряння твердих матеріалів: палиць, деревини, килимів, автомобілів і т. д., а також програє порошковому аналогу в гасінні вогнищ типу калюж розплесканого бензину, а також має чималу вагу. Однак незмінною перевагою є ефективність усунення газоподібних і рідких складів, а також установок, які знаходяться під електронапругою. Також після гасіння CO2- не залишається слідів, адже вуглекислота - це газ, який випаровується. Саме тому при виборі відповідного пожежного інвентарю важливо враховувати вогнегасну сприйнятливість (вуглець 34В, а порошок 55В), наслідки застосування і сферу використання засоби гасіння.

Ми працюємо з Брендами

x
OK