Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

21.02.2018

Сучасні тенденції в зимовому спецодязі


zimnaya-spetsodejda.jpgЗахисні можливості сучасного спецодягу дійсно вражають, а за рівнем комфорту кращі зразки наближаються до професійного спортивного одягу. Які ж нові ідеї і пропозиції чекають нас в найближчому майбутньому?

Покращені тканини

Використання полімерних покриттів дозволило істотно знизити вагу готових виробів, збільшити міцність і поліпшити цілий ряд захисних характеристик:
  • захист від вологи;
  • захист від вогню і високих температур;
  • захист від накопичення статичного заряду;
  • поліпшення сигнальних властивостей.
Оновлені матеріали дуже позитивно позначилися на функціональності спецодягу і на загальному рівні комфорту користувачів.

Мембранні тканини, що неодноразово доводили свою ефективність, продовжать активно застосовуватися при розробці нових моделей. Багато в чому завдяки їх властивостям вдалося в кілька разів знизити теплові втрати організму, що виникають при вологій і вітряній погоді.


Синтетичні утеплювачі

З перших днів появи спецодягу в утеплених моделях використовувалися традиційні матеріали: ватин, шерсть, вата, хутро. Синтетичні варіанти утеплювачів стали включати в серійне виробництво з початку 2000-х років, однак дійсно широке поширення вони отримали лише через кілька років, коли нормативна база прийшла у відповідність з сучасними реаліями, а якість самих утеплювачів було доведено до необхідних стандартів. Саме в цей час з'явився синтепон, утеплювач синтетичного походження, який масово застосовувався при пошитті різних видів одягу.

Однак з часом характеристики наявних матеріалів перестали задовольняти потребам споживачів, і були визначені вимоги, яким перспективні матеріали повинні відповідати:
  • високий тепловий опір;
  • стійкість до частих санітарних обробок і прання з мінімальними втратами об’єму;
  • здатність відновлювати первісний об’єм і форму після експлуатаційних деформацій;
  • хороша переносимість механічних навантажень.

Були розроблені (і продовжують розроблятися) нові види штучних утеплювачів: холлофайбер, файберскін, тінсулейт, вальтерм, прімалофт і ін., багато з яких успішно застосовується у виробництві спецодягу. Паралельно з цим процесом спостерігається поступове зменшення в конструкції виробів частки натуральних матеріалів, що не витримують конкуренції з більш передовими в технологічному відношенні синтетичними аналогами.


Рекомендації при виборі зимового спецодягу

Крім матеріалів верху і утеплювача, при виборі зимового спецодягу необхідно звертати увагу на якість швів і надійність фурнітури. При виборі певної моделі потрібно правильно оцінювати відповідність її функціональних можливостей тим завданням, які належить вирішувати працівникам в даному спецодязі. У разі наявності конструктивно передбачених знімних елементів (капюшон, підстібка, комір, рукава і т.д.) важливо переконатися в міцності та надійності наявних з'єднань і захисту їх від можливих тепловтрат.

Компанія OZON пропонує своїм клієнтам широкий вибір спецодягу, призначеного для роботи в умовах низьких температур. Наші фахівці завжди готові проконсультувати вас за конкретними параметрами представленої продукції та правилам її використання.

Ми працюємо з Брендами

x
OK