Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

Утеплений спецодяг – запорука плідної праці в будь-яку погоду
18.03.2016

Утеплений спецодяг – запорука плідної праці в будь-яку погоду

Погодні умови, навіть найбільш несприятливі, не мають впливати на робочий процес. Особливо це стосується представників тих професій, які проводять більшу частину свого робочого дня на свіжому повітрі: працівники комунальних служб, робітники заправок, охоронці, будівельники, спеціалісти в різних сферах промисловості, медпрацівники, й так далі. Для того, щоб робочий день минав максимально безпечно й комфортно, потрібно мати комплект утепленого спецодягу, який захистить навіть у мінусову температуру.

В комплект спецодягу можуть входити наступні елементи:
  • Комбінезон;
  • Напівкомбінезон;
  • Штани;
  • Куртка;
  • Жилетка
За вимогою можна додати додаткові елементи, наприклад, аксесуари, як захистять від холоду голову, обличчя, руки. Якщо до одягу немає спеціальних вимог, вона може мати підкладку, що відстібається, щоб працівник зміг підлаштувати костюм під температурний режим на вулиці.

Такий одяг також буде актуальним для екстремального відпочинку: зимової рибалки й полювання. Крім того, що верхній одяг виконаний з урахуванням спеціальних стандартів й відмінно зберігає тепло, він не сковує рухів і витримує навантаження, не змінюючи при цьому зовнішній вигляд. Хороший вибір для полювання в лісі або риболовлі морозним, зимовим ранком.

Матеріали, що використовуються для пошиття зимнього одягу

Ватні елементи спецодягу, що використовувались колись, віджили своє, на їхню зміну приходять сучасні технології. Пріоритетними у виготовленні елементів спецодягу є змішані тканини, які отримують шляхом сполучення натуральних і синтетичних волокон чи повністю синтетичні матеріали. Вони витіснили такі традиційні тканини для робочого одягу як бавовна, кирза, брезент й таке інше.

Величезною популярністю у виробництві користуються мембранні тканини. Це матеріали, що завдяки своїй особливій структурі, мають вітрозахисні й водовідштовхувальні властивості, але при цьому називаються тканиною, що «дихає». Мембрана складається з декількох шарів: верхній шар найбільше зносостійкий, просочується спеціально рідиною, що захищає від вологи, внутрішній шар зазвичай м’який й приємний на дотик, а між ними – захисні шари. Одяг із такої тканини виробляється без підкладки й відрізняється легкістю й міцністю.

Також хочеться виокремити поліестер з додатковою функцією «клімат контроль», що стає популярний не тільки у виготовленні спецодягу. Така тканина відмінно підходить для пошиття термобілизни. Контактуючи зі шкірою, вона не викликає подразнення шкіри, а завдяки спеціальним волокнам, що відводять вологу в інший прошарок тканини, тіло залишається теплим і сухим.

Сучасний спецодяг не тільки теплий, він відрізняється невеликою вагою, хорошими зносостійкими характеристиками, захищає від вітру, дощу й інших несприятливих факторів, а також виглядає акуратно й презентабельно. Елементи не створюють парниковий ефект, протягом цілого дня в одязі не жарко й достатньо комфортно.

Утеплювачі

В якості утеплювача може використовуватися натуральний пух, але все ж найбільш практичними та зручними є тінсулейт, холофайбери, і звісно ж усім знайомий синтепон. Ці утеплювачі не додають одягові зайвої ваги, добре підлягають пранню й головне забезпечують тепло навіть у найсуворіших умовах. Вони можуть «дихати», перенаправляють вологу від випарів на поверхнєвий шар тканини. Завдяки невеликій вазі костюм не завдає зайвого дискомфорту. Його цілком можна носити увесь день.

Тінсулейт – це штучний пух, винайдений в рамках програми НАСА для одягу американських космонавтів. Матеріал зітканий із тонких волокон, добре утеплює, особливо, якщо людина активно рухається. Матеріал зберігає свої властивості навіть після прання.

Найоптимальнішим за ціною та якістю є холофайбер, який здатний зігріти навіть при температурі -30°С. Матеріал не деформується під час прання й зберігає свої характеристики тривалий період.

Синтепон – неткане синтетичне полотно, виготовлене методом термосклеювання поліефірних волокон. Витримує температуру до -15°С. Проте, після довготривалого використання одягу, численного прання товщина утеплювача зменшується й теплозахисні властивості погіршуються. Рекомендується машинне прання до 40°C.

Сучасні утеплювачі настільки тоненькі й легкі, що часто викликають сумніви та недовіру людей, які звикли до об’ємних і важких фуфайок. Але після того, як людина перевірить одяг, вона зрозуміє всі переваги комбінезонів і курток із сучасними утеплювачами.

Переваги сучасних утеплювачів:
  • Усі синтетичні утеплювачі гіпоалергенні. Важлива перевага з огляду на те, що інколи в костюмі необхідно провести цілий день;
  • Більшість матеріалів не змінюють форму та об’єм під час хімічних прання та чистки, допустима усадка 1%;
  • Здатність витримувати значну компресію дозволяє компактно пакувати одяг;
  • Утеплені прошарки часто обробляються антисептиком.

Під час вибору утеплювача, варто прочитати інструкцію до виробу, взяти до уваги специфіку використання костюма. Тільки ознайомившись із рекомендаціями виробника, можна підібрати ідеальний комплект для вашої ситуації. Деякі наповнювачі слугують для помірних температур, а деякі будуть незамінними в екстремальних умовах.

Особливості конструкції та дизайн спецодягу

Фасон костюма має бути зручним і комфортним, щоб робітник зміг виконувати будь-які роботи. Хороший спецодяг швидко одягається й знімається, має надійну і якісну фурнітуру. Утеплений спецодяг повинен мати комірець, капюшон, трикотажні манжети, планки, що захищають від вітру. За необхідності в костюмі мають бути функціональні елементи, наприклад, кармани. Також зручно, якщо зимовий костюм може регулюватися по ширині, скажімо, стягуючий шнурок чи резинку в області талії.

В кожній професії є свої вимоги до спецодягу, але майже всі елементи виконуються в темній палітрі кольорів. На темному фоні не так помітно забруднення, що можуть з’явитися на костюмі під час роботи. Правда, останнього часу в цій сфері стали популярними яскраві кольори: червоний, помаранчевий, особливо, якщо мова йде про жіночий спецодяг. Крім того, що одяг захищає від холоду та негоди, в багатьох ситуаціях вона повинна виконувати функцію сигналізування.

В пошуках робочого одягу для зимнього періоду не варто обмежуватися тільки костюмом, є й інші засоби захисті від холоду. Крім теплого комбінезона, штанів і куртки необхідно озброїтися спеціальною термобілизною, джемперами, утепленими тільняшками, головними уборами, рукавицями і, звичайно ж, взуттям. Обираючи такі важливі елементи, необхідно надавати перевагу якісним і фірмовим моделям одягу. Адже зимовий одяг покликаний захистити організм від переохолодження, обмороження й інших проблем, що можливі під час тривалого перебування людини на холоді.

Ми працюємо з Брендами

x
OK