Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

Високоякісне захисне індивідуальне оснащення
29.02.2016

Високоякісне захисне індивідуальне оснащення

Що потрібно враховувати, вибираючи захист для голови

Каска здатна захищати не тільки від падаючих на голову тягарів, а й від інших ризиків для здоров'я, які можуть виникнути на виробництві. Бічні удари головою, бокове зіткнення з різними предметами, ураження електричним струмом, попадання на область шкіри голови іскор і розправленого металу - це мала частина того, що може загрожувати працівнику на виробництві.

При виборі захисної оснастки необхідно в першу чергу знати матеріал, з якого виготовлені корпус і комплектуючі частини. Раніше корпус виробляли з алюмінію. Він вважався щільним і легким матеріалом, але через високу токопроводной, алюміній був замінений на пластик. Зараз же каски виготовляють з поліетилену або поліпропілену високої щільності. За стандартами засобів індивідуального захисту (ЗІЗ), корпус може мати козирок, поле і стічний жолобок. Крім цього, деякі моделі обладнані спеціальними отворами для кріплення пристроїв і пристосувань, для спільного застосування з каскою. Наприклад, ременя підборіддя і різних інших додаткових, модульних засобів індивідуального захисту (захисних навушників, окулярів і щитків), а також інших пристроїв, таких як ліхтарі та акумулятори.

Внутрішнє оснащення каски містить в собі ремені, які в першу чергу призначені для того, щоб в поєднанні з корпусом, рівномірно розподіляти навантаження від удару і поглинати кінетичну енергію. Ремені регулюються індивідуально під будь-який розмір і форму голови і утворюють комплекс елементів, що забезпечують зручність при носінні. Ще одна важлива складова внутрішнього оснащення - амортизатор, який приймає на себе основний удар під час нещасного випадку і підвищує рівень індивідуального захисту. Він охоплює всю голову і має фіксований розмір або засіб регулювання розміру.

Перед тим як покупець зможе купити каску, кожна з них проходить ряд обов'язкових і необов'язкових випробувань. До обов'язкових випробувань відносяться:
  • амортизація удару;
  • опір перфорації;
  • опір займання.
Серед необов'язкових залишаються такі види випробувань як:
  • електро-ізоляційні властивості;
  • стійкість до впливу високих і низьких температур;
  • стійкість до бризок розплавленого металу.
Тільки після всіх випробувань, отримавши позитивні результати, виробник має право продавати дане ЗІЗ, вказавши відповідні символи маркування на ньому. Таким чином, споживач отримує доступ до інформації про сферу застосування цього засобу індивідуального захисту, умови використання в ту чи іншу погоду, при тій чи іншій температурі. Основні причини, за якими каска втрачає свої захисні властивості  - це чинники ультрафіолетового випромінювання і механічних або хімічних впливів.

Як вибрати якісні пристосування для індивідуального захисту?

Купуйте засоби індивідуального захисту тільки у надійних постачальників і виробників, якість продукції яких підтверджена сертифікатами відповідності. Не ризикуйте своїм здоров'ям!

Ми працюємо з Брендами

x
OK