Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

21.12.2018

Вибираємо взуття із захистом від ковзання


src.jpg

Слизькі поверхні становлять чимало складнощів для людей в звичайному житті. На підприємствах це ще й небезпека травмування працівників, що може призвести як до порушення їх власного здоров'я, так і до небажаних змін виробничих планів, у виконанні яких вони беруть участь. При всьому розумінні даної проблеми часто буває досить важко розібратися в тому, яке саме взуття найкраще використовувати для захисту від ковзання.

В описах робочого взуття нерідко можна зустріти такі вирази: "поліпшене зчеплення з поверхнею", "надійний опір ковзанню" або "антиковзаюча поверхню підошви". Однак такі фрази не дають відповіді на питання "Як правильно підібрати спецвзуття для роботи на слизьких поверхнях". Адже це принципово важливо при прийнятті рішень про закупівлю робочого взуття для потреб будь-якого підприємства. Пошкодження або травмування на виробництві, на жаль, є неминучою складовою робочого процесу, проте в наших силах знизити відсоток їх виникнення і подбати про те, щоб наслідки подібних подій були мінімальними.

При виборі взуття перш за все потрібно керуватися не стільки ціновими факторами, скільки максимально повною відповідністю продукції тим умовам праці, для яких вона купується. Важливо визначити перелік поверхонь і матеріалів, взаємодія з якими може викликати ефект ковзання і на підставі цієї інформації провести попередні консультації з імовірним постачальником взуття, щоб з'ясувати, що він зможе запропонувати для вашої конкретної ситуації. Такий підхід допоможе уникнути елементарних помилок і в кінцевому рахунку заощадить кошти.

Використовувані моделі повинні мати відмінні захисні параметри, при цьому бути комфортними і мати привабливий зовнішній вигляд. Також потрібно розуміти, що матеріали, з яких виготовляється робоче взуття, можуть неоднаково поводитися на різних поверхнях. Наприклад, підошва, яка забезпечує надійне зчеплення на льоду, може бути цілком непридатна для масляної поверхні.

Будь-яке захисне взуття перед випуском в масове виробництво проходить тестування з цілої низки пунктів, в число яких входить опір ковзанню. За основу береться стандарт EN ISO 20344: 2004, прийнятий в Європі. Моделі, які пройшли дане випробування, відзначаються одним зі спеціальних кодів:

  • SRA - тест на ковзання проведено на поверхні з керамічної плитки, обробленої миючим засобом;
  • SRB - тест на ковзання проведено на поверхні зі сталі, обробленої гліцерином;
  • SRC - включає результати обох вищевказаних тестів.

Якщо передбачувані проекти або роботи критично залежні від подібних характеристик взуття, перед проведенням закупівель буде цілком розумним провести додаткові тестові випробування вподобаних моделей на своєму підприємстві. Це дозволить не тільки вибрати оптимальний варіант за споживчими якостями, а й дізнатися думку працівників, які мають експлуатувати це взуття.


Властивості підошви

Особливу увагу слід звернути на малюнок протектора на підошві. Як правило, більш ефективним є протектор з цільним з'єднанням малюнка. Щільна структура протектора краще взаємодіє з рідкими речовинами і переважно в приміщеннях, а більш вільний малюнок добре показує себе на вулиці і з твердими фракціями.

Збереження властивостей взуття безпосередньо залежить від ступеня забрудненості протектора, тому підошва повинна чиститься в регулярному порядку. Якщо протектор надто часто забивається, можливо, варто розглянути варіанти з іншим малюнком або його глибиною. У процесі використання взуття необхідно періодично перевіряти його на зношеність, так як зменшення висоти протектора може позначитися на безпеці працівників. Взуття з великим ступенем зносу підлягає заміні.

В обов'язковому порядку слід забезпечити належні умови зберігання взуття (температурний режим, вологість, обробка та ін.). Це допоможе уникнути втрати її захисних властивостей і сприятиме збереженню експлуатаційного терміну.

Детальніше з цього та інших питань вас зможуть проконсультувати наші фахівці. Звертайтеся! Ми завжди готові вам допомогти!


Ми працюємо з Брендами

x
OK