Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

Як надійність спецодягу впливає на продуктивність праці? Думка експертів
26.10.2015

Як надійність спецодягу впливає на продуктивність праці? Думка експертів

Утеплений спецодяг для робітників повинен мати максимально міцні шви, для того щоб забезпечити належну безпеку та продуктивність праці.

Зимовий спецодяг, а зокрема куртки для роботи в умовах знижених температур, дуже часто має недолік в вигляді не дуже надійних швів або неправильного розміру. Як це може вплинути на продуктивність праці і витрати на екіпіровку робочого, пояснюють експерти з охорони праці, а також технологи підприємства.


Вплив розміру і міцності одягу на продуктивність праці

Куртка, одягнена на теплий зимовий одяг, починає сковувати рухи рук робітника, розтягуючись в області лопаток. Сковування рухів змушує докладати більше зусиль для здійснення навіть найпростіших дій руками, що призводить до швидкої втоми і спаду продуктивності праці.

Сковування рухів призводить не тільки до швидкої втоми і падіння продуктивності, але також і до підвищеної травмоопасності. Адже людина буде не в змозі вчасно зорієнтуватися або швидко виставити руки перед собою, наприклад, в разі падіння або будь-якій іншій непередбаченій ситуації. Зимовий спецодяг для робітника, крім зігрівання, повинен зберігати його мобільність і не сковувати рухи.

Більш того, відчуття скутості в спині і активні рухи руками, в сукупності з неякісними швами, призводять до швидкого зносу одягу. Такі вироби рвуться в два рази швидше, причому, навіть від невеликого зусилля. Досить лише кілька разів гарненько змахнути руками, щоб лопнув шов збоку або надірвався рукав. Це підвищує витрати на покупку і ремонт спецодягу з боку роботодавця.

Те ж саме відбувається і з утепленими брюками, які через недостатньо надійний шов можуть розірватися в районі сідниць або колін. І це не кажучи вже про те, що такі брюки будуть доставляти незручність при носінні, що теж позначається на продуктивності праці.


А що в результаті?

Висновки очевидні: перед масштабними закупівлями зимового спецодягу, покупцям необхідно ретельно вивчити якість пошиття, крій, а також надійність і якість швів.

Пошиття зимового спецодягу, який не буде заважати руху працівника, а також буде відрізнятися міцним і якісним кроєм, проводиться компанією OZON.

Спецодяг від цього виробника розробляється з урахуванням потреб робітника, на сучасному швейному обладнанні, кваліфікованими майстрами і під керівництвом досвідчених технологів. Такий підхід до організації швейного виробництва повністю виключає можливість браку або випуску неякісного продукту.


Ми працюємо з Брендами

x
OK