Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

28.04.2017

Як правильно використовувати беруші

Berushi.pngРобота на різних виробництвах часто пов'язана з перебуванням персоналу в місцях з високим рівнем шуму, шкідливий вплив якого зазвичай недооцінюється більшістю людей. Це неважко пояснити, оскільки шум, як правило, не викликає видимих ​​травм, а людський організм з часом звикає до некомфортного звукового оточення.

У 95% відсотках випадків ми навіть не здогадуємося про те, який руйнівний вплив справляють зайві децибели на наше здоров'я. Однак з часом приходить запізніле розуміння, що щось йде неправильно. На жаль, в подібній ситуації можливості медицини з надання ефективної допомоги вже досить обмежені і повністю ліквідувати втрату слуху часто не вдається.

На будь-якому виробництві не тільки інженери з охорони праці, а й рядові працівники повинні добре розуміти всю важливість використання якісних засобів захисту органів слуху. Їх наявність обов'язково в умовах, коли рівень навколишнього шуму перевищує допустимі 90 децибел, а якщо шум досягне 120 децибел, незворотні наслідки можуть настати протягом дуже короткого часу.

Найбільш поширеним способом захисту органів слуху на виробництві є беруші. Їх ефективність доведена багаторазовими випробуваннями і десятиліттями успішного застосування на різних підприємствах. Існує кілька основних видів беруші.


Одноразові пластичні беруші

Для їх виготовлення використовуються губчаті полімери, що мають жировідталкувальні властивості. Вони легко розминаються в руках і при розміщенні рівномірно заповнюють вушну порожнину. Даний різновид берушей відрізняє високий ступінь звукоізоляції і невелика вартість.


Багаторазові формовані беруші

Виробники пропонують силіконові, гумові або пластикові варіанти формуваних берушей. При їх підборі необхідно враховувати будову вушного каналу і вибирати беруші відповідного розміру (великі, маленькі або стандартні). У деяких випадках може мати місце персональна "примірка" для кожного вуха. Показником правильності вибору є відсутність дискомфорту і щільність закриття вушного каналу. До числа переваг формуваних берушей можна віднести їх відносну дешевизну, можливість гігієнічної обробки і багаторазового використання.


Беруші на обручі

Цей різновид являє собою оригінальну комбінацію беруш і звичайних навушників. Основу конструкції створюють безпосередньо беруші (можуть бути формовані або пластичні), з'єднання яких забезпечує металевий або пластиковий гнучкий обруч. Вони зручно розташовуються на голові або на шиї працівника. При виникненні небезпечного шуму беруші швидко надягають, а решту часу вони не доставляють незручностей і знаходяться завжди під рукою. Однак варто пам'ятати, що прикріплений обруч може перешкоджати щільному приляганню берушей до вушного каналу, знижуючи ефективність звукоізоляції.


Як правильно вставляти беруші

Для щільного розміщення в вусі беруші з термосилікону рекомендується попередньо розігріти в теплі або розім'яти в руках. Пропіленові або гумові різновиди не вимагають спеціального приготування. Достатньо злегка потягнути вухо у верхній частині, в результаті чого вушний канал розкривається і подальша процедура не доставить ніяких складнощів.


Ми працюємо з Брендами

x
OK