Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

06.04.2021

Якими мають бути рукавиці для хімічного захисту

Якими мають бути хімічно стійкі рукавиці_ (5).png


За статистичними підрахунками щорічно близько 180 000 людей отримують опіки. Переважно це стається на виробництвах. Є більш ніж 25 000 небезпечних речовин, які можуть спричинити опіки, більшість з яких є лугами (55 %) або кислотами (26 %). Якщо опіки відчутні одразу, то інтоксикація випарами, що проходять крізь не захищену шкіру, на початкових етапах може проходити безсимптомно. Певні хімічні сполуки та речовини, навіть у невеликій концентрації, можуть повільно проникати крізь не захищені належним чином ділянки шкіри і завдавати непоправної шкоди людині.

Пропонуємо вашій увазі спеціальні хімічно стійкі рукавиці, які виготовлені з латексу, нітрилу, неопрену, полівінілхлориду та інших захисних сполук. Вони нівелюють ризики потрапляння небезпечних хімречовин крізь шкіру рук та попереджають інтоксикацію.

У цій статті ми хочемо розповісти як правильно, підібрати рукавички для захисту людини в будь-яких умовах виробництва, під час роботи з хімічними речовинами.

 Отже:
• на захисних рукавицях обов’язково має бути правильне маркування і решта супровідної документації: сертифікати, експертні висновки тощо;
• рукавиці повинні мати спеціальне призначення для захисту від того класу хімікатів з якими взаємодіють ваші співробітники;
• рукавички повинні бути надійні, мати повноцінний захист та зазначений термін експлуатації.

OZON - надійний виробник та перевірений постачальник, з достатнім запасом продукції на складах. Ми можемо провести промислові випробування саме на вашому виробництві, щоб протестувати їх у роботі саме з вашими хімікатами і врахувати їх концентрацію і вплив.
На що слід звернути увагу, щоб правильно обрати рукавиці для хімзахисту, що б надійно захистити працівника?
Розглянемо, на прикладі латексної рукавички.
- правильна й повна назва, яка має бути в описі до хімічно стійкої рукавички — «Захисна. Хімічно стійка рукавичка».

Під час роботи на рукавичку впливають певні механічні навантаження — тертя, розрив¬и, порізи чи проколи. Стійкість рукавички до тертя — один з основних параметрів її життєстійкості, тобто терміну експлуатації.
Також рукавиці для хімічного захисту повинні мати відповідне маркування, що відповідає EN 388. EN 388 — Рукавички для захисту від механічних пошкоджень.

Відповідно до EN 388:
• А — опір тертю (від 0 до 4);
• В — опір ріжучим предметам (від 0 до 5);
• C — опір на розрив (від 0 до 4);
• D — опір до проколу (від 0 до 4).

Маркування, яке зазначає хімічну стійкість відповідно до стандарту EN 374, якщо, окрім перевірки на герметичність, захисні рукавички пройшли випробування на проникність хімічних речовин.
Захисні рукавиці OZON відрізняються високотехнологічним виробництвом, яке передбачає — якісний латекс, однорідну структуру рукавички, однакову товщину по всій поверхні, що не має ні мікрозаглиблень, ні пухирців.

Латекс сам по собі витримує кислоти й луги високої концентрації, тому за рівних умов захисні властивості латексних рукавичок на пряму залежать від її товщини.
Захисні рукавиці «Бар’єр Екстра» ТМ OZON при товщині 0.7мм витримують кислоти, луги та, відповідно, служать у два рази довше, ніж аналогічні рукавички при товщині 0.6 мм або менше.
Якщо, припустимо, у вашому випадку, звичайна рукавичка буде працювати 2 тижні, то рукавичка «Бар’єр Екстра» - до 4 тижнів

Також захист людини рукавицями «Бар’єр Екстра» ТМ OZON — передбачає антибактеріальну обробку усередині рукавиці, щоб уникнути захворювань шкіри рук. Також, всередині рукавиці руки можуть пітніти, тому спеціальне бавовняне напилення перешкоджає цьому.

Придбати захисні робочі рукавиці ви можете на нашому сайті, а наші консультанки залюбки допоможуть вам правильно обрати найоптимальнішу позицію, відповідно до ваших побажань.



Ми працюємо з Брендами

x
OK