Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

13.08.2013

Чи знаєте Ви, як правильно поводитися із ЗІЗ для зварювальників?


 Незалежно від свого виду, зварювальний процес супроводжується багатьма різними факторами, які несприятливо впливають на людський організм. При цьому вони небезпечні як для самого зварювальника, так і для людей, які знаходяться в радіусі зварювальних робіт. Особливо небезпечною є електрична дуга, адже інтенсивність її випромінювання є дуже високою.

Проте ультрафіолетове випромінювання, сліпуча яскравість світла, інфрачервоне випромінювання, іскри та бризки розплавленого металу, дим також дуже небезпечні. Тому при зварювальних роботах обов'язково потрібно використовувати засоби індивідуального захисту, такі як: костюм зварювальника, зварювальну маску або окуляри, рукавички краги, спеціальне взуття та респіратори.

 Захисний одяг зварювальника виготовляється, як правило, з брезента з вогнестійким просоченням. Внаслідок намокання такого матеріалу різко знижуються його міцнісні, вогнестійкі та електроізолюючі властивості, тому зберігати спецодяг слід у сухих, добре опалюваних приміщеннях з вентиляцією. Так само потрібно поводитися і зі спецвзуттям, рукавичками, рукавицями та ЗІЗ органів дихання для зварювальників. 

Запобіжні пояси, які використовуються при зварюванні, повинні зберігатися у підвішеному або розкладеному вигляді на стелажах на певній відстані один від одного.

У процесі роботи на відкритому повітрі зварювальник потрапляє під вплив атмосферних опадів. Тому приміщення для перевдягання зварників потрібно обладнати відповідними шафами та стелажами, на яких їх одяг, спецвзуття та ЗІЗ зможуть бути просушені та приведені у робочий стан. 

 Ураховуючи те, що при роботі зварювальник стикається з такими факторами як вплив підвищених температур, бризками розплавленого металу, окалинами, а також з механічними пошкодженнями, які згодом погіршують захисні властивості ЗІЗ, обов'язково потрібно брати до уваги і розуміти, що кожна річ має свій термін зберігання і експлуатації. 

 Зазвичай термін зберігання коливається від 6 місяців до року, а терміни експлуатації — до 6 місяців. Звичайно, використання ЗІЗ можливе після закінчення цього терміну, але вони в жодному разі не повинні використовуватися після втрати ними захисних властивостей.

Бережіть себе та своє здоров'я! 
З турботою про Вас — Ozon.


Ми працюємо з Брендами

x
OK