Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

31.10.2013

Захист очей. Ваші очі, Ваш вибір.


Одним із основних способів сприйняття людиною дійсності є зір. З його допомогою ми отримуємо основну інформацію щодо зовнішнього світу. ЗІЗ органів зору в основному призначаються для забезпечення захисту очей від згубного та шкідливого впливу різних виробничих факторів, таких як: тверді частинки, пил, бризки рідин та розплавлених металів, роз'їдаючі гази, ультрафіолетове та інфрачервоне випромінювання, у тому числі сліпуча яскравість.

Види захисних окулярів та їх застосування.
До засобів індивідуального захисту органів зору належать окуляри відкритого та закритого типу, захисні щитки та інші пристрої здатні захистити органи зору робітника. Окуляри закритого типу діляться на 3 види: окуляри з прямою вентиляцією, захисні окуляри з непрямою вентиляцією та герметичні окуляри. Для забезпечення захисних властивостей у даних ЗІЗ використовуються різні типи скла – безбарвне або світлофільтр, як звичайне, так і хімічно стійке.
Існує безліч різних цивільних захисних окулярів, спеціальних захисних окулярів для промислового виробництва, стерильні захисні окуляри для чистих виробництв, захисні щитки для зварювальних та ливарних виробництв, легкі щитки для обличчя та маски для лікарень, хімічних лабораторій, стоматологічних та ветеринарних клінік. 

Залежно від напрямку виробництва, виду виконуваної роботи, виробничих моментів, що впливають на очі, використовуються окуляри, які призначаються для забезпечення захисту очей від механічних впливів (пил, тверді частинки), від випромінювань (сліпуча яскравість видимого інфрачервоного випромінювання, у комбінації з твердими частинками ), від токсичних речовин, кислот та лугів.

Окуляри широко застосовуються як у виробництві, так і в побуті. Захисні окуляри відкриті використовуються при виконанні токарних, слюсарних, будівельних (штукатурних, малярських, монтажних та демонтажних) робіт, де утворюються стружка, уламки та інші продукти обробки, які можуть заподіяти різні травми очей. Окуляри закритого типу мають всі захисні властивості відкритих окулярів і мають ряд додаткових захисних властивостей і переваг. Вони найбільш ефективні при роботі з абразивним пилом, що травмує слизову оболонку очей.

Як підібрати необхідний вид захисних окулярів? 
При підборі захисних окулярів першочерговим завданням є визначення виду шкідливих впливів на органи зору: механічне, хімічне, світлове, термічне тощо. 

Вибір засобів індивідуального захисту органів зору повинен проводитися залежно від методів і видів робіт, інтенсивності випромінювання та інших факторів, що впливають на працівника в процесі виробництва. Також не слід забувати про індивідуальні особливості зору. 

Одним із найважливіших моментів при виборі захисних окулярів виступає стандарт безпеки праці, про нього ніколи не можна забувати та потрібно обов'язково дотримуватися його вимог. Важливим при підборі залишається розуміння характеру елементів, що впливають, будь то дрібний пил, газ або їдкі речовини, оскільки від цього залежатиме тип застосовуваних окулярів. Принциповим пунктом при купівлі засобів захисту органів зору є наявність документів, що підтверджують сертифікат якості продукції та гарантують захисні властивості.


Ми працюємо з Брендами

x
OK