Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

17.01.2019

Як вибрати фартух для офіціанта

Fartuk-dla-oficianta.jpgФорма одягу офіціантів на об'єктах громадського харчування в більшості випадків включає фартух. Вже традиційно він є частиною іміджу обслуговуючого персоналу, показником акуратності і охайності працівників, а також демонстрацією стильності закладу. З практичної точки зору фартух оберігає від бризок, можливих забруднень і знижує ризик появи плям на одязі. Фартухи однаково часто носять як чоловіки, так і жінки.

З огляду на коротку дистанцію між відвідувачами і офіціантами при спілкуванні під час обслуговування, чистоті і дизайну фартухів приділяється підвищена увага. Неухильно ці правила дотримуються в престижних ресторанах і аналогічних місцях, клієнти яких можуть бути особливо уважні до зовнішнього антуражу. Зазвичай вибір фартухів для офіціантів базується на ряді стандартних вимог:

  • Комфорт. Робота офіціанта передбачає досить широкий спектр фізичних і психологічних навантажень, пов'язаних з постійними пересуваннями, переміщенням посуду і їжі в умовах обов'язкового збереження рівноваги. Подібний режим роботи важко підтримувати тривалий час на високому якісному рівні без комфортного одягу, що забезпечує повну свободу рухів.

  • Легка санітарна обробка. Специфіка діяльності офіціанта не залишає шансів уникнути контактів з їжею, використаним посудом і столовими приборами. Тому ефективність і простота прання або іншої санітарної обробки повинна бути безумовною, так як чиста уніформа - це один з головних показників грамотної організації роботи співробітників.

  • Стійкість до механічних навантажень. Незважаючи на інтенсивність використання, фартух повинен максимально довго зберігати свої параметри і характеристики при мінливих зовнішніх умовах (перепади температур, вологість, освітлення і т.д).

  • Оптимальний склад тканини. Пріоритет натуральних матеріалів тут очевидний. Чисту синтетику погано сприймає шкіра, особливо при тривалій експлуатації. До того ж синтетичні волокна не настільки терпимі до високих температур і майже не захищають від опіків. Разом з тим невелике додавання синтетики цілком допустимо і використовується для збереження форми виробів і надання їм водо- і брудовідштовхуючих властивостей.

  • Зручність і практичність. Зовнішній вигляд, звичайно, має велике значення, але співробітникам насамперед необхідно ефективно виконувати свою роботу, тому зручність у використанні входить в число основних пріоритетів. Достатня кількість кишень, їх форма і глибина, застібки, ремінці і кріплення - все це має значення, і правильний вибір залежить від того, наскільки добре відповідальний за закупівлі спецодягу розбирається в специфіці роботи офіціантів.

Вибір довжини фартуха

Необхідність певної довжини фартуха диктується цілим рядом особливостей конкретної установи: фірмовий стиль, традиції, характер робіт та інше. Безпосередньо по довжині є такі різновиди:

  • Довгий фартух. Також відомий як фартух-спідниця. Однаково використовується чоловіками і жінками. По довжині всі варіанти закінчуються нижче колін, деякі моделі майже досягають підлоги. Зав'язуються на поясі.

  • Короткий фартух. Максимальна довжина - не нижче колін. Зав'язуються також на поясі.

  • З нагрудником. Нагрудником можуть комплектуватися довгі і короткі моделі фартухів. Різновиди нагрудників: прямі і з вирізом.

Довгі варіанти фартухів знаходять застосування в солідних місцях, підкреслюючи статусність і престиж закладу (ресторани, клуби, казино, бізнес-центри). Короткі фартухи виглядає менш претензійно, але разом з цим дуже практичні і популярні (кафе, бари, піцерії, фастфуди, супермаркети тощо).

Купити або замовити цікаву для вас модель ви зможете в нашому інтернет-магазині або в одному з представництв в обласних центрах України.


Ми працюємо з Брендами

x
OK