Порівняння
Робота офіса: Пн-Вт 8:00 - 17:00 Отримання товару: Пн-Вт 8:00 - 17:00
Експерт з безпеки
з 1994 року!

Новини

23.11.2018

Переваги використання мембранних тканин в спецодязі


membrana2.jpg

Низька температура в поєднанні з виконанням працівниками своїх обов'язків на відкритому повітрі пред'являють підвищені вимоги до одягу. Встановлено, що холод негативно впливає на системи життєдіяльності організму, знижуючи продуктивність праці, а це може поставити під загрозу реалізацію наявних планів підприємства. У такій ситуації для збереження нормальних фізичних і психологічних кондицій персоналу необхідно дотримуватися ряду умов:

  • легкий одяг, що не сковує рухів;
  • підтримання комфортної температури тіла в одягненому стані (не жарко і не холодно) при несприятливих змінах погоди (опади, вітер, коливання температур);
  • по можливості виключити рясне потовиділення при виконанні фізично важкої праці;
  • збереження покривів тіла в сухості і чистоті, навіть перебуваючи в контакті з мокрими поверхнями або під дощем.

Дотримання перерахованих умов може здатися нездійсненним завданням, надто вже багато пов'язаних один з одним процесів потрібно поставити під контроль. Проте рішення існує, і воно полягає в застосуванні технології виробництва мембранних тканин. Далі ми розглянемо їх переваги та недоліки.


Мембранні тканини бувають декількох видів.


Безпорові

У безпорових різновидах мембран волога, що виділяється, у вигляді випарів осідає на внутрішній поверхні одягу. Потім в результаті дифузії відбувається її переміщення на зовнішню частину мембранної тканини.


Головні переваги безпорових мембран:
  • високий рівень водотривкості;
  • відмінні показники довговічності;
  • легкість догляду;
  • дуже пристойний діапазон робочих температур.

Недоліком вважається можливе відчуття мокрого виробу, коли здається, що волога від випарів зібралася на внутрішній стороні тканини. При цьому параметри сучасних безпорових варіантів мембран можуть бути краще порових різновидів.

Тканини зі спеціальним покриттям добре захищають від попадання води, прості в обслуговуванні, економічні. За властивостями вони близькі до безпорових мембран, проте мають дещо більшу вагу (до 20%) у порівнянні з ними. Також по ходу експлуатації може спостерігатися втрата частини водотривких властивостей.


Порові

Основною відмінністю порових мембран є мікроскопічні отвори. Унаслідок їх розмірів зовнішня волога не може потрапити всередину одягу. У свою чергу пар безперешкодно проходить через ці пори назовні, так як його молекули в багато разів менше навіть найдрібніших водяних крапель.

Перевагою порових мембран є легкий відвід випарів тіла. Разом з цим така структура схильна до швидкого забруднення, що погіршує її дихаючі властивості. До того ж догляд за даними мембранами також не можна зарахувати до розряду простих занять.


Комбіновані

Комбіновані мембрани відносяться до найбільш просунутих в технологічному відношенні. У даній конфігурації внутрішня частина верхньої тканини покрита поровою мембраною, а вже на неї, в свою чергу, нанесена безпорова мембрана у вигляді дуже тонкої поліуретанової плівки. Таким оригінальним способом поєднуються позитивні сторони безпорових та порових мембран, а їх недоліків вдається уникнути. Втім, і вартість таких виробів буде вище.

В асортименті компанії OZON є сучасні моделі зимового одягу, в яких використана технологія мембранних тканин. Наприклад, при виготовленні куртки утепленої "Чикаго" вдалося знайти практично ідеальне поєднання властивостей мембранної тканини Дюспо Ріп-Стоп з формою і призначенням виробу. Більш повну інформацію про наявність та можливості наявної продукції ви зможете отримати у наших консультантів.


Ми працюємо з Брендами

x
OK